Politika

Primakov: Nadamo se da će u Srbiju doći rukovodioci najvećih ruskih muzeja

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2021

-

09:27

Primakov: Nadamo se da će u Srbiju doći rukovodioci najvećih ruskih muzeja
Jevgenij Primakov - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nadamo se da će na jesen u Srbiju doći rukovodioci najvećih ruskih muzeja, kao što su Tretjakovska galerija, Ruski i Istorijski muzej, izjavio je Jevgenij Primakov, rukovodilac Rošotrudničestva, ruske federalne agencije koja se bavi humanitarnom, naučnom, kulturnom i obrazovnom delatnošću.

Primakova je juče primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a unuk bivšeg ruskog premijera kaže da je susret bio veoma srdačan i da je tema razgovora bila kultura, izražavajući zahvalnost predsedniku Srbije na podršci njihovom radu.

Rukovodilac Rošotrudničestva dao je najveći doprinos organizaciji jučerašnje rusko-srpske konferencije u Beogradu, koji se od 2004. održava pod pokroviteljstvom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ovo je i prvi put da se zasedanje Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj" održava izvan granice Ruske Federacije.

"Imamo nekoliko ideja za intenziviranje kulturne saradnje, organizaciju različitih manifestacija, izložbi i gostovanja iz Rusije. Za sve to imamo podršku predsednika Vučića i nadamo se da ćemo uskoro moći da planiramo konkretne aktivnosti", rekao je Primakov u intervjuu za Politiku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija