Politika

Lajčak nenajavljeno u Prištini, sastao se s Kurtijem

Komentari

Autor: Tanjug

15/09/2022

-

18:40

Lajčak nenajavljeno u Prištini, sastao se s Kurtijem
Lajčak nenajavljeno u Prištini, sastao se s Kurtijem - Copyright Twitter/@albinkurti

veličina teksta

Aa Aa

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nenajavljeno je danas doputovao u Prištinu, gde se sastao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, prenose prištinski mediji.

On je na svom Tviter nalogu objavio da je nastavio prošlonedeljnu diskusiju sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Lajčak je napomenuo da je iskoristio priliku da porazgovara sa zamenikom kosovskog premijera Bislimijem Besnikom na temu slobode kretanja i energenata.

Portparol vlade u Prištini Perparim Krieziu objavio je na Fejsbuku da se Lajčak sastao sa Kurtijem, navodeći da je to razlog zbog kojeg Kurti nije mogao duže da ostane na skupštinskoj sednici.

Sastanak Kurtija i Lajčaka nije najavljen u medijima, a portparol EU za spoljnu i bezbednosnu Peter Stano rekao je za Kohu da nije potrebno najavljivati svaku posetu Lajčaka.

On je dodao da je reč o radnoj poseti koja se sprovodi radi napretka procesa dijaloga i nastavka razgovora o sveobuhvatnim sporazumima o normalizaciji i aktuelnim pitanjima u vezi sa dijalogom koji vodi EU.

Lajčak je u petak prošle nedelje, zajedno sa izaslanicima Nemačke i Francuske Jensom Pletnerom i Emanuelom Bonom, boravio u Prištini, gde se sastao sa Kurtijem.

Istog dana trojica zvaničnika posetila su Beograd i razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksadrom Vučićem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija