Politika

Vučić s kongresmenkom Teni o jačanju bilateralnih odnosa i srpskom kokusu: Delegacija Kongresa u Beogradu krajem godine

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2022

-

18:00

Vučić s kongresmenkom Teni o jačanju bilateralnih odnosa i srpskom kokusu: Delegacija Kongresa u Beogradu krajem godine
Vučić s kongresmenkom Teni o jačanju bilateralnih odnosa i srpskom kokusu: Delegacija Kongresa u Beogradu krajem godine - Copyright Instagram.com/buducnostsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastao se danas sa kongresmenkom Klaudijom Teni, kopredsedavajućom srpskim kokusom u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država i članicom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma.


Posetu Njujorku povodom Generalne debate 77. zasedanja Skupštine Ujedinjenih nacija, predsednik Vučić je otpočeo razgovorom sa kongresmenkom Teni o jačanju bilateralnih odnosa, evropskom putu Srbije, aktuelnim regionalnim i svetskim pitanjima.

 

 


Vučić je kongresmenki zahvalio na posvećenosti u radu srpskog kokusa, koji dodatno jača bilateralne odnose Srbije i SAD, doprinoseći, pritom, boljem ugledu naše zemlje u SAD. Vučić je izjavio i da ima dosta prostora za unapređenje saradnje dveju zemalja, kao i veliki, zasad delimično iskorišćeni potencijali.

On je pozdravio podršku SAD evropskom putu Srbije i poručio da se nada da će ta zemlja dati podsticaj daljim naporima Srbije u pronalaženju održivog dogovora u dijalogu Beograda i Prištine.

Kongresmenka Teni je istakla važnost srpskog kokusa u jačanju interesa za Srbiju u Kongresu SAD i podržala stav naše zemlje usmeren ka očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i politiku razgovora, jedinog pravog puta za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Ona je takođe izrazila podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“ i najavila posetu kongresne delegacije Beogradu krajem ove godine.

 

 

Komentari (0)

Srbija