Politika

Brnabić: Vučić će sutra saopštiti neke strateške odluke, Hrvatska pokazala da je neprijateljska zemlja prema Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2022

-

10:41

Brnabić: Vučić će sutra saopštiti neke strateške odluke, Hrvatska pokazala da je neprijateljska zemlja prema Srbiji
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ohrabrujuća vest o tome da se odlaže odluka EU o zabrani uvoza ruske nafte za zemlje Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija do 1. decembra i da će se do tada "voditi teški razgovori".

Brnabić je gostujući na televiziji Prva govoreći o zahtevu Hrvatske da i Srbija bude obuhvaćena osmim paketom sankcija koji uključuje i uvoz ruske nafte, a iz koga su, kako je rekla izuzete i neke članice EU, kazala da je "Hrvatska otvoreno pokazala da je neprijateljska zemlja prema Srbiji".

Ona je dodala da će ukoliko sankcije budu uvedene to imati "ozbiljne posledice na našu ekonomiju", kao i da je odluka da se ne izuzme Srbija politička odluka EU i da je besmislena.

Brnabić je rekla i da joj je "najužasnija bila patetika premijera Plenkovića", čoveka koji je, kako napominje, lično zabranio posetu Aleksandra Vučića Jasenovcu, a instruiše medije da crtaju brčiće.

"On patetiše da njemu neko kaze da je ustaša, a njihovi mediji u histeriji su napali Vučića", rekla je Brnabić i dodala da je Vučić rekao da su se oni sami pohvalili da je na zahtev Hrvatske zabranjeno da Srbija bude izuzeta iz 8. paketa sankcija.

Brnabić je rekla da će Vučić sutra saopštiti neke strateške odluke, kao i da će Srbija morati drugačije da s epozicionira kada je u pritanju, kako je rekla, otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske koja politički koristi i energetku krizu.

"Taj naftovod bio je jugoslovenski, građen našim parama, a Hrvatska ga koristi protiv Srbije", ukazala je Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija