Politika

Vulin sa grčkim zaštitnikom građana o suzbijanju iregularnih migracija

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2022

-

18:12

Vulin sa grčkim zaštitnikom građana o suzbijanju iregularnih migracija
Vulin sa grčkim zaštitnikom građana o suzbijanju iregularnih migracija - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije/Anton Antanasijević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Grčkoj, razgovarao je danas sa ministrom za zaštitu građana Panajotisom Teodorikakosom o situaciji u oblasti migracija i migratorne politike i načinima za jačanje saradnje u cilju suzbijanja iregularnih migracija.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i ministar za zaštitu građana Grčke istakli su tokom razgovora da niti Srbija, niti Grčka nisu izazvale migrantsku krizu niti su odgovorne za nju, ali da se suočavaju sa posledicama te krize, saopštio je MUP.

Ministri su se složili da su obe zemlje posvećene rešavanju problema iregularnih migracija, te da saradnja srpske i grčke policije na suzbijanju iregularnih migracija mora da bude još intenzivnija, imajući u vidu da se obe zemlje nalaze na migrantskoj ruti.

Vulin istakao je da Grčka ne može i ne sme da bude usamljena u borbi protiv iregularnih migracija i dodao da se iregularne migracije, baš kao i kriminal i krijumčarenje ljudi neće zaustaviti dok god zemlje koje su željena destinacija migranata ne donesu jasnu i konkretnu migratornu politiku i odluke i naglasio još jednom da Srbija, koja je pokazala svoju humanost i solidarnost neće dozvoliti da postane parking za migrante.

Teodorikakos istakao je da se Grčka suočava sa problemom velikog priliva migranata i zahvalio se Srbiji i ministru Vulinu na razumevanju i podršci u naporima da se ovaj problem reši.

Ministri Vulin i Teodorikakos su nakon sastanka obišli graničnu liniju Republike Grčke i Republike Turske na reci Evros i zaštitnu ogradu koju je Ministarstvo za zaštitu građana izgradilo u cilju smanjenja iregularnih migracija, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija