Politika

Petković: Za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, pritisci će se povećavati

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2022

-

14:44

Petković: Za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, pritisci će se povećavati
Petković: Za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, pritisci će se povećavati - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je za Srbiju neprihvatljivo članstvo tzv. Kosova u Ujedinjene nacije.

"Očekuje nas teška borba, pritisci će se povećavati, ali je naše da se borimo i izborimo za poštovanje međunarodnog prava", rekao je Petković na TV Pink.

On je rekao da je poznato kako radi Zapad i da malim koracima pokušavaju da nas anesteziraju i dovedu do politike svršenog čina, odnosno "sve je gotovo, vaše je samo da priznate Kosovo".

Petković je rekao da je predsednik Vučić dobro predvideo da će se pritisci na Srbiju povećavati, dodajući da je Srbiji utoliko teže jer i Zapad, ali i Vladimir Putin koriste KiM kao argumet.Zapad traži poštovanje integriteta Ukrajine, a taj princip su pogazili na primeru Srbije, dok Putin koristi argumente koje su predstavnici Zapada koristili kada su govorili zbog čega Kosovo treba da se otcepi.

"U toj situaciji Zapad bi sada takvu vrstu argumenata da oduzme Putinu i da sebi olakša, te da nateraju Srbiju da prizna Kosovo i da njihovi argumenti u odnosu na Putina budu ispravni", objasnio je Petković i dodao da Srbiji nije nimalo lako jer je kolateralna šteta sukoba najmoćnijih država na svetu.

Petković je poručio da bez obzira na težinu problema Srbija mora da se bori mudro i da sačuva mir i stabilnost.

Komentarišći proglas više stranaka i pojedinaca, među kojima su Srpski pokret Dveri, koalicija NADA, Narodna stranka, Zavetnici u kojem se poziva da se KiM vrati u ustavno-pravni sistem Srbije, Petković je upitao potpisnike zašto ne kažu da to znači slanje naših momaka na KiM da ratuju?

Petković je rekao i da su samo dva vlasnika automobila na severu KiM preregistrovala svoje vozilo, ističući da Srbi na severu neće dokumenta tzv. kurtijeve države, te da se osećaju kao građani Srbije.

"Kao što smo se izborili za lične karte, nadam se da će doći i do rešenja za tablice, ali ja ga sada ne vidim jer Kurti odvija svako rešenje", rekao je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija