Politika

Ðilas: Ne očekujem da će buduća vlada biti proevropska, verujem da će u martu biti novi beogradski izbori

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2022

-

14:12

Ðilas: Ne očekujem da će buduća vlada biti proevropska, verujem da će u martu biti novi beogradski izbori
Dragan Đilas - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas ocenio je danas da će buduća Vlada Srbije biti vlada kontinuiteta i da će u njoj biti iste stranke kao i sada, sa istom politikom, te da ne misli da će to biti proevropska vlada.

Ðilas je odgovarajući na pitanja novinara rekao da poslanička grupa “Ujedinjeni” još nije dobila poziv za sednicu Skupštine Srbije i da ne zna da li će sednica parlamenta povodom formiranja vlade biti održana sledeće nedelje ili one naredne, imajući u vidu da je rok za izbor vlade 31.oktobar ili 1.novembar.

“Ono što ja vidim to je da će to biti vlada kontinuiteta, iste stranke, ista politika, ja zaista ne misim da je to proevropska vlada. Vidite šta nam se dešava, imamo informaciju da nam neko od zvaničnika EU pominje mogućnost ukidanja bezviznog režima, već imamo problem”, rekao je Ðilas.

On je naveo da su zemlje, koje su sto posto zavisne od ruske nafte i gasa poput Slovačke, dobile pravo da uvoze energente, a da Srbija nije, jer nije uvela sankcije protiv Rusije.

Smatra da će sve to uticati i na investitore i poručuje da Srbija ne može da bude izolovana.

“Najbolji novi investitor je onaj stari koji kaže, super mi je u ovoj zemlji, hoću da proširim proizvodnju. Kad on počne da razmišlja da li će u zemlji biti sve ok, onda on nema nove investicije, a polako je otvorio vrata i da ode, što bi za nas značilo katastrofu. Ne možemo da budemo izolovani, druga je priča da li mi verujemo da li sankcije nečemu doprinos.”, rekao je Ðilas.

Na pitanje da li je siguran da će u martu biti beogradskih izbora, Ðilas je rekao da veruje da će izbora biti i da zna šta je Aleksandar Vučić javno obećao građanima Srbije.

“Očekujem da se to obećanje ispuni, da mi imamo na proleće izbore u Beogradu, jer svima je jasno da vlast koja je dobila manji broj glasova od ostatka je nelegitmna. Naša odborničcka grupa i stranka je podnela zahtev da se smeni Aleksandar Šapić zbog afere oko legalizacije objekta koji nije mogao da legalizuje. Očekujemo da ostatak opozicije to podrži”, rekao je Ðilas.

Ðilas je poručio da ne vidim nijedan razlog da, kako je rekao, bilo ko ko je opozicija ne podrži zahtev za smenu aktulene vlasti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija