Politika

Ðilas sa saradnicima otputovao u SAD, SSP: Založiće se za usklađivanje spoljne politike Srbije sa EU

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2022

-

16:52

Ðilas sa saradnicima otputovao u SAD, SSP: Založiće se za usklađivanje spoljne politike Srbije sa EU
Ðilas sa saradnicima otputovao u SAD, SSP: Založiće se za usklađivanje spoljne politike Srbije sa EU - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Ðilas sa saradnicima otputovao je danas u Sjedinjene Američke Države gde će u Vašingtonu imati sastanke u Stejt departmentu, Nacionalnom savetu za bezbednost, Kongresu i Senatu.

Oni će američkim partnerima izneti stav o zalaganju da se spoljna politika Srbije hitno uskladi sa spoljnom politikom Evropske unije, saopšteno je iz SSP.

Navodi se i da će sagovorinicima predstaviti zalaganje za stvaranje okvira za razgovor sa kosovskim Albancima kroz formiranje skupštinske komisije, u kome se iskazuje spremnost da se uz poštovanje Ustava Srbije i rezolucija Saveta bezbednosti, uz privrženost miru i odricanje od upotrebe sile, pod pokroviteljstvom Evropske unije razgovara o svim otvorenim pitanjima, osim o priznanju Kosova i Metohije od strane Srbije.

Dodaju i da će članovi te stranke predočiti američkim partnerima i stranačke stavove o stanju demokratije, načinima za borbu protiv korupcije, kao i o medijskim slobodama u Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija