Politika

Vulin: Kosovo se ni četvrti put nije prijavilo za članstvo u Interpolu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

18/10/2022

-

14:59

Vulin: Kosovo se ni četvrti put nije prijavilo za članstvo u Interpolu
Aleksandar Vulin - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je važnost toga što je četvrti put sprečeno da Priština postane članica Interpola. On je dodao da je to zasluga predsednika Aleksandra Vučića, odnosno njegovog "vođenja samostalne i nezavisne politike kojom je sačuvao stara prijateljstva i ostvario nova".

"Dnevni red je usvojen, a lažna država Kosovo nije se prijavila za članstvo u Interpol na ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine ove policijske organizacije u Nju Delhiju. Hoću da zahvalim srpskoj delegaciji i predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva spoljnih poslova koji su tokom čitave godine vredno radili i uložili puno napora i truda da dopru do brojnih zemalja iz različitih delova sveta i upoznaju ih sa stvarnim prilikama na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji.

Kako je naveo, "i pored brojnih pritisaka velikih svetskih sila da uvedu lažnu državu Kosovo u Interpol, mudra politika Aleksandra Vučića još jednom je odnela pobedu".

"Lažna država Kosovo ni ovog puta nije se prijavila za članstvo u Interpol. Hvala predsedniku Vučiću i hvala srpskoj delegaciji na upornoj borbi", izjavio je Vulin nakon usvajanja dnevnog reda na Generalnoj skupštini Interpola u Nju Delhiju kojim je potvrđeno da pitanje članstva Prištine u Interpol neće biti razmatrano.

Vulin se danas sastao sa načelnicom Uprave za međunarodnu saradnju MUP-a Kraljevine Španije i članom Izvršnog komiteta Interpola za Evropu Marijom Alisijom Malo Sančez, navedeno je u saopštenju MUP.

"Ministar unutrašnjih poslova Vulin zahvalio se šefici delegacije Kraljevine Španije na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo i sprečavanju takozvanog Kosova da postane član Interpola", saopšteno je.

Komentari (0)

Srbija