Politika

Odborničke grupe opozicije postigle dogovor: Podneće zahtev za hitnu sednicu za raspravu o smeni Šapića

Komentari

Autor: FoNet, Tanjug

18/10/2022

-

19:27

Odborničke grupe opozicije postigle dogovor: Podneće zahtev za hitnu sednicu za raspravu o smeni Šapića
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Šefovi odborničkih grupa Ujedinjeni, Moramo, Narodne stranke i Bedem - Demokratska stranka postigli su na današnjem sastanku dogovor da podnesu zahtev za zakazivanje hitne sednice Skupštine Beograda na kojoj će se raspravljati o smeni gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Sednica bi, po proceduri, mogla da bude održana 15 dana nakon podnošenje zahteva.


Šefica odborničke grupe "Ujedinjeni" Mila Popović rekla je nakon sastanka da će se na sednici raspravljati o "Šapićevim nedelima" tokom prvih 100 dana mandata.

Ona je iznela tvrdnju da su Beograđani već godinama taoci bahatih investitora bliskih vlasti i, kako je navela, "taoci urbanističkog haosa u sopstvenom gradu".

"Aleksandar Šapić je svojim delima pokazao da je isti kao oni i takav čovek ne treba da bude gradonačelnik Beograda. Zbog toga ćemo podneti zahtev za sazivanje hitne sednice na kojoj će se raspravljati o svim nedelima Aleksandra Šapića", rekla je Popović.


Šef odborničke grupe Moramo Dobrica Veselinović naveo je da su i ostale opozicione odborničke grupe - Nova Demokratska stranka, Zavetnici i Dveri, pozvane na sastanak, ali da se one nisu odazvale.

Veselinović je rekao da je "dovoljno da 37 odbornika svojim potpisima podrže zahtev" za održavanje sednice i naveo da su neposredan povod za održavanej sednice bili medijsko izveštavanje o Šapićevoj nelegalnoj gradnji, ali i "ostale stvari koje su bile oličenje vlasti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija