Politika

Srbija šalje Kubi 100.000 evra kao pomoć nakon uragana Ijan, uspostavlja se saradnja između Niša i Bizerte

Komentari

Autor: Euronews Srbije

20/10/2022

-

16:05

Srbija šalje Kubi 100.000 evra kao pomoć nakon uragana Ijan, uspostavlja se saradnja između Niša i Bizerte
Ana Brnabić i Branko Ružić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o upućivanju jednokratne novčane pomoći Republici Kubi u iznosu od 100.000 evra u cilju otklanjanja posledica koju je prouzrokovao uragan Ijan.


Ova odluka usledila je nakon što je Kubi elementarna nepogoda nedavno nanela veliku materijalnu štetu i dovela do ljudskih žratva, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Imajući u vidu, pre svega humanitarne razloge, kao i činjenicu da naše dve države imaju tradicionalno prijateljske bilateralne odnose, Vlada Srbije odlučila je da nastavi dosadašnju praksu i solidarnost koju Republika Srbija pokazuje u ovakvim i sličnim situacijama", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su se članovi Vlade na istoj sednici saglasili da se uspostavi saradnja među gradovima Niš i Bizerta (Tunis) u više oblasti - privreda, održivi razvoj, obrazovanje, nauka i tehnologija, kultura i sport, turizam i zaštita okoline.

Saradnja će biti uspostavljena i u drugim oblastima od zajedničkog interesa od koje će benefite imati građani obe države.

 

Komentari (0)

Srbija