Politika

Tepić: "Ujedinjeni će glasati protiv nove vlade jer ima skandalozni kontinuitet s prethodnim vladama Ane Brnabić"

Komentari

Autor: Fonet

24/10/2022

-

15:17

Tepić: "Ujedinjeni će glasati protiv nove vlade jer ima skandalozni kontinuitet s prethodnim vladama Ane Brnabić"
Tepić: "Ujedinjeni će glasati protiv nove vlade jer ima skandalozni kontinuitet s prethodnim vladama Ane Brnabić" - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Poslanička grupa Ujedinjeni glasaće protiv nove vlade jer je to vlada koja ima slandalozni kontinutiet s prethodnim vladama Ane Brnabić, a taj kontinuitet se ogleda u lošoj ekonomskoj i energetskoj politici, u pogrešnom pravcu u kome se kreće Srbija i neosetljivosti za život običnog čoveka, rečeno je na konferenciji za novinare.

Poslanica Marinika Tepić rekla je da je razlog više što će Ujedinjeni glasati protiv nove vlade to što je nova vlada oročena i da se odluke umesto u Nemanjinoj donose na Andrićevom vencu, sedištu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ocenila je da je "šef Srpske napredne stranke" Vulić već potpisao otkazni rok novoj vladi zbog čega su oni u statusu ministara i premijerke "sa greškom, sa isteklim rokom". Dodala je da će Ujedinjeni glasati protiv vlade jer bi umesto takve vlade bila birana vlada stručnih i sposobnih ministara da je Srbija imala slobodne izbore.

Govoreći o tome što dosadašnja ministarka energetike Zorana Mihajlović neće biti u novoj vladi, Tepić je istakla da Zorana Mihajlović odlazi tako što je potpuno skrajnuta njena odgovornost, zajedno s Miloradom Grčićem, "u potpunom demoliranju energetskog sistema".

Govoreći o izostanku Gordane Čomić iz buduće vlade, Tepić je rekla da "u odnosu na neefikasnost i iznenađujuću bahatost nekoga ko je bio zadužen za ljudska prava" nije iznenađenje što Čomić nije u vladi. O najavi da će Aleksandar Vulin biti na čelu BIA, Tepić je rekla da je "uvek lakše da neko ko je van sopstvene kontrole bude u domenu tuđe kontrole" i da "samo u tom smislu može da posluži".

Euronews/Stefan Goranović

 

Poslanik Pavle Grbović je rekao da su građani iznenađeni izborom dobrog dela ministara i da je mandatarka Brnabić imala isprazne izjave kao što je ona da će nova vlada biti prosrpska "što povlači pitanje kakva je bila njena prethodna vlada" Grbović je rekao da je indikativno što se govori da će nova vlada biti "ratna" i koja neće biti ni prosruska ni prozapadna i upitao sa kojim će onda saveznicima Srbija sarađivati u tim ratnim uslovima.

"Srbija, nažalost, nije galsko selo, a Vučić i Brnabić nisu Asteriks i Obeliks, i teško da će moći da odole nadolazećim pritiscima", rekao je Grbović.

On je upitao šta kvalifikuje Bratislava Gašića da bude ministar unutrašnjih poslova jer je, dok je bio na čelu BIA, klan Veljka Belivuka "harao u Srbiji", a ta dela nisu sankcionisana sve dok vlast nije bila "primorana da se time pozabavi". Grbović je upitao i da li je izvršena bezbednosna provera budućih ministara, s obzirom na prethodne međusobne optužbe o vezama sa organizovanim kriminalom i povezanošću sa stranim centrima moći.

Komentari (0)

Srbija