Politika

Brnabić sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine: Vojvodina izvanredan primer zajedničkog života

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2022

-

20:52

Brnabić sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine: Vojvodina izvanredan primer zajedničkog života
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim o kontinuiranom napretku u ostvarivanju prava nacionalnnih manjina u našoj zemlji i razvoju saradnje sa tom međunarodnom organizacijom, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je istakla posvećenost Srbije unapređenju individualnih i kolektivnih prava nacinalnih manjina i navela da je Autonomna Pokrajina Vojovodine izvanredan primer, uz napomenu da na njenoj teritoriji živi veliki broj nacionalnih i etničkih zajednica.

Zahvalila je visokom komesaru na podršci koju OEBS godinama pruža Srbiji na unapređenju obrazovanja na jezicima nacionalnih manjina.

Brnabić je kazala da sastav njenog novog kabineta govori takođe o značaju koji Srbija pridaje učešću nacionalnih manjina u obavljanju visokih državnih funkcija.

Abdrahmanov je pozdravio napore Beograda na uspostavljanju snažnog zakonodavnog okvira u oblasti zaštite prava nacionalnih manjina i istakao da je Srbija na tom polju dobar primer čitavom regionu, navodi se u saopštenju.

Čestitao je premijerki na reizboru i izboru novih ministara i dodao da sa pažnjom prati pripreme za izbor članova nacionalnih saveta nacionalnih manjina, kao i da OEBS Srbiju smatra jednom od najpouzdanijih partnera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija