Politika

Gašić na primopredaji dužnosti: "Postići bolju reputaciju MUP-a i jačati poverenje građanja u naš rad"

Komentari

Autor: Fonet

31/10/2022

-

14:09

Gašić na primopredaji dužnosti: "Postići bolju reputaciju MUP-a i jačati poverenje građanja u naš rad"
Gašić na primopredaji dužnosti: "Postići bolju reputaciju MUP-a i jačati poverenje građanja u naš rad" - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obećao je danas, preuzimajući dužnost od dosadašnjeg ministra Aleksandra Vulina, da će "uložiti celog sebe i sve svoje vreme, znanje i iskustvo u pravcu daljeg jačanja Ministarstva i postizanju još zapaženijih rezultata".

"Moj ultimativni cilj jeste postizanje još bolje reputacije MUP i jačanje poverenja građana u naš rad. U tome računam na vašu podršku i na vaše maksimalno angažovanje. Radujem se što ću svoje srce i dušu u budućnosti poveriti vama, sa uverenjem da ćemo zajedničkim naporima MUP učiniti još boljim, jačim i razvijenijim i što ćemo ga, sasvim sigurno, u narednom periodu zvati svojom kućom“, poručio je Gašić.

On je rekao da mu je velika čast što preuzima dužnost ministra unutrašnjih poslova i da istovremeno oseća ogromnu odgovornost kako prema pripadnicima Ministarstva, tako i prema građanima Srbije.

"Tim pre ako se ima u vidu koliko je značajna uloga Ministarstva na planu očuvanja nacionalne bezbednosti Republike Srbije, te sa kakvim pretnjama i rizicima se suočavamo u ovom trenutku, ali i šta nas čeka u budućnosti", rekao je Gašić i zahvalio Vulinu na uspešnom vođenju Ministarstva i na zapaženim i značajnim rezultatima koje je postigao kao ministar.

MUP Srbije

 

Vulin je rekao da mu je bila čast da vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodne dve godine i naglasio da čvrsto veruje u to da će Gašić dodatno unaprediti MUP i voditi ga do pobede. On je naveo da je iskreno ponosan na to što Gašić dolazi na mesto ministra unutrašnjih poslova i što kontinuitet borbe za srpski narod neće prestati u MUP, navodeći da je vreme koje su proveli zajedno vreme koje će se u istoriji srpske policije upisati kao vreme časti, napretka, pobeda.

"Nismo obrukali zastavu, nismo obrukali zemlju, nismo obrukali Ministarstvo i oni koji dolaze iza nas imaju priliku da rade bolje, da rade hrabrije, da rade pametnije, ali samo jedno ne mogu - da više vole Srbiju od nas, samo u tome nikom ne dam ispred sebe", istakao je Vulin.

Na kraju ceremonije Gašić je Vulinu uručio oficirsku špadu i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Komentari (0)

Srbija