Politika

Lutovac i "Kreni-Promeni" na sastanku o inicijativi u vezi sa litijumom i borom u Skupštini Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2022

-

15:56

Lutovac i "Kreni-Promeni" na sastanku o inicijativi u vezi sa litijumom i borom u Skupštini Srbije
Lutovac i "Kreni-Promeni" na sastanku o inicijativi u vezi sa litijumom i borom u Skupštini Srbije - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Narodne skupštine Zoran Lutovac sastao se sa predstavnicima nezavisne zajednice "Kreni-Promeni", sa kojima je razgovarao o narodnoj inicijativi o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora.

U saopštenju Narodne skupštine piše da je tu inicijativu potpisalo više od 38.000 građana i da bi ona trebalo da se nađe na dnevnom redu jedne od narednih sednica republičkog parlamenta.

Lutovac je rekao da današnji sastanak i na simboličan način treba da pokaže da je Narodna skupština u pravom smislu reči narodna, da su poslanici u pravom smislu reči zastupnici svojih gađana i da svi imaju nešto zajedničko, a to je zaštita javnog interesa.

"Narodni poslanici i Narodna skupština, kao institucija, moraju da vode računa o tome šta misle njeni građani, ali i aktivisti koji zastupaju javni interes", rekao je Lutovac.

Izvršna direktorka Kreni-Promeni Marina Pavlić rekla je da je pre deset dana svim poslanicima upućen javni apel da podrže inicijativu, kada se bude našla ne sednici Narodne skupšitne i da je do sada pozitivan odgovor stigao on njih 36.

Ona je izrazila nadu da će uspeti da pridobiju bar 126 glasova, kako bi narodna inicijativa prerasla u zakon i izrazila zahvalnost potpredsedniku Skupštine Lutovcu koji je izdvojio vreme za susret, istakavši da je to primer dobre prakse kako institucije treba da se odnose prema građanima.

Komentari (0)

Srbija