Politika

Hil o problemu registarskih tablica: To neće rešiti ključna pitanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/10/2022

-

20:44

Hil o problemu registarskih tablica: To neće rešiti ključna pitanja
Kristofer Hil - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil rekao je bi pitanje registarskih tablica na Kosovu trebalo da bude rešeno kroz briselski dijalog. On je odgovarajući na pitanje novinara Euronews Srbija, rekao da on nije pregovarač, ali da "Evropljani veoma naporno rade" na dijalogu koji traje veoma dugo.

Napomenuo je da bi trebalo da dođe do reafirmacije briselskog dijaloga, da se kroz njega reše postojeći problemi, ali i da se posveti nekim krupnijim problemima takođe.

Hil je, na prijemu u američkoj ambasadi povodom dolaska američke privredne delegacije, rekao da pitanje Kosova mora da bude postavljeno. On je naveo da Kosovo želi da bude više internacionalizovano, a da Srbija veoma korektno postavlja pitanje šta će biti budućnost srpske zajednice na Kosovu i mogu li se članovi srpske zajednice osećati ugodno na Kosovu.

On je dodao da, kako god se pitanje o tablicama okonča, ono neće rešiti ključne zabrinutosti obe strane. 

"Mislim da su to apsolutno validna pitanja. Kako god da se pitanje o tablicama završi, mislim da ono neće biti adresirano na ključne zabrinutosti obe strane. Registarske tablice neće to rešiti", rekao je on.

Komentari (0)

Srbija