Politika

Jovanović: Informisanje prioritet novog ministarstva, veoma važan dijalog i saradnja sa novinarskim udruženjima

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2022

-

19:00

Jovanović: Informisanje prioritet novog ministarstva, veoma važan dijalog i saradnja sa novinarskim udruženjima
Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević - Copyright Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović danas je o aktuelnim temama u oblasti informisanja i medija razgovarao sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja i partnerima iz međunarodnih organizacija i ambasada.

Na sastanku su učestvovali predstavnici devet medijskih i novinarskih udruženja, koji su prethodno učestvovali u izradi Medijske strategije i Akcionog plana.

Takođe, sastanku su prisustvovali šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Emanuele Žiofre, i predstavnici Misije OEBS u Srbiji, Ambasade Norveške i Fondacije Konrad Adenauer.

Jovanović je rekao da će pitanja informisanja biti prioritet novog ministarstva i da su dijalog i saradnja sa medijskim i novinarskim udruženjima o svim aktuelnim pitanjima i izazovima veoma važni.

Rekao je i da je prioritet rad na izradi Izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i Izmena i dopuna Zakona o elektronskim medijima.

Predlog Ministarstva je da na ovim zakonima rade predstavnici medijskih i novinarskih udruženja koji su učestvovali u izradi Medijske strategije i Akcionog plana.

Predstavnici medijskih i novinarskih udruženja predstavili su predloge u vezi sa ovim zakonima i upoznali novog ministra sa drugim važnim aktivnostima i pitanjima u medijskoj zajednici.

Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Ambasador Žiofre pozdravio je organizaciju sastanka novog i istakao značaj dijaloga i održavanja inkluzivnosti i transparentnosti u celokupnom reformskom procesu zasnovanom na dobroj praksi izrade Medijske strategije.

Žiofre je ponovio da će EU nastaviti da pruža i finansijsku i tehničku podršku u reformama.

Predstavnici partnera iz međunarodnih organizacija su rekli da će nastaviti da pružaju pomoć i ekspertsku podršku u izradi izmena i dopuna medijskih zakona, kao i daljem sprovođenju Medijske strategije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija