Politika

Članovi kabineta Ane Brnabić preuzimaju dužnost, odlazeći ministri predaju izveštaje o radu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/10/2022

-

17:49

Članovi kabineta Ane Brnabić preuzimaju dužnost, odlazeći ministri predaju izveštaje o radu
Nikola Selaković i Darija Kisić - Copyright Tanjug/MRZS/Dejan Urošević

veličina teksta

Aa Aa

Posle jučerašnjeg polaganja zakletve, stari ministri su danas predali dužnost novima i upoznali ih sa aktivnostima i rezultatima ministarstava.

Novi ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tomislav Žigmanov, preuzeo je dužnost od Gordane Čomić, koja je u skladu sa protokolom o primopredaji dužnosti u državnim organima predala Izveštaj o radu resornog ministarstva, saopšteno je iz tog ministarstva.

Čomić je upoznala Žigmanova sa rezultatima rada Ministarstva i aktivnostima koje su u toku i posebno naglasila da u ovom resoru rade profesionalci, ljudi koji su posvećeni unapređenju ljudskih i manjinskih prava i jačanju kulture dijaloga.

minljmpdd.gov.rs

 

Novoizabrani ministar je istakao da ovaj resor predstavlja izazov, ali da će zahvaljujući dobrim polaznim osnovama biti lakše odgovoriti svim otvorenim pitanjima i izazovima.

Atanacković predala dužnost Basti

Novoizabrani ministar privrede Rade Basta preuzeo je dužnost od  Anđelke Atanasković, kao i dvogodišnji izveštaj o radu.

Tanjug/MINISTARSTVO PRIVREDE/Đorđe Krstić

 

Ministar Basta je izjavio da je dolazak na čelo srpske privrede za njega velika čast, ali i velika odgovornost, te da će časno i posvećeno obavljati poverenu dužnost, saopštilo je ministarstvo.

Atanaskovićeva je poželela Basti uspeh u radu.

Mihailo Jovanović preuzeo dužnost od Tatjane Matić

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović zvanično je primio dužnost u resoru telekomunikacija od dosadašnje ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić.

Ministarka u prethodnom mandatu i novi ministar potpisali su Zapisnik o primopredaji dužnosti, u skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave.

Vlade Republike Srbije

 

Jovanović je istakao da je počastvovan i zahvalan na prilici da preuzme dužnost ministra u resoru telekomunikacija, i poručio da će efikasno i odgovorno nastaviti rad u ovoj oblasti.

Matić je novoizabranom ministru predala Izveštaj o radu Ministarstva u resoru telekomunikacija za vreme njenog mandata i poželela mu uspeh u obavljanju nove dužnosti.

Martinović u donedavnom kabinetu Marije Obradović

Dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović predala je danas dužnost novom ministru Aleksandru Martinoviću i poželela mu uspeh u budućem radu.

Vlade Republike Srbije

 

Obradović je upoznala Martinovića sa rezultatima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ostvarenim u njenom mandatu, kao i sa aktivnostima koje je potrebno sprovesti kako bi državna uprava i lokalna samouprava mogle nesmetano da se razvijaju u narednom priodu.

Selaković preuzeo izveštaj od Darije Kisić

Tanjug/MRZS/Dejan Urošević

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković preuzeo je danas dužnost od dosadašnje ministarke Darije Kisić, koja mu je predala  Izveštaj o radu resornog ministarstva u prethodne dve godine.

Kisić je novom ministru poželela uspešan mandat, uz uverenje da će i on posvećeno i vredno raditi u službi građana i njihove još bolje budućnosti.

Komentari (0)

Srbija