Politika

Vesić: Sigurno neću biti ministar za javna ulaganja, sačekajmo mandatarku da saopšti imena

Komentari

Autor: TV Prva / Tanjug

22/10/2022

-

10:47

Vesić: Sigurno neću biti ministar za javna ulaganja, sačekajmo mandatarku da saopšti imena
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da broj ministarstva koja su usvojena sinoć na sednici Skupštine Srbije odražava izazove sa kojima će se Srbija suočiti u narednom periodu.

"Broj ministarstva odražava konfiguraciju nove vlade i potrebe da odgovori izazove. Važno je da su pokrivene sve oblasti", kazao je Vesić na TV Prva.

Ukazujući da je glasanje za Zakon o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima bilo noćas posle ponoći, a da će sutra nakon sednice Glavnog odbora i Predsedništva SNS-a biti poznata i imena ministara koji će činiti novu vladu, Vesić kaže da će vlada biti formirana u zakonskom roku, kao i da je razlog što još nije formirana to što se u prethodnim mesecima radilo na tome da se obezbedi energetska stabilnost zemlje.

Ističe da je na mandatarki Ani Brnabić da saopšti imena novih ministara i da ne želi da o personalnim rešenjima govori pre toga i dodaje da će SNS stati iza svake odluke mandatarke.

Govoreći o Ani Brnabić, Vesić kaže da je divna žena koja je sjajno vodila vladu u poslednja dva mandata i podseća da je za to vreme bila i kovid pandemija, kao i da je započeo rat u Ukrajini.

"Uslovi u kojima je radila su ekstremno teški, ali je ona uspešno vodila vladu i zato je dobila poverenje predsednika Aleksandra Vučića i stranke. Vrlo je posvećena, želi da reši probleme", kazao je Vesić.

Na komentare pojedinih opozicionih poslanika da će on biti ministar za javna ulaganja, Vesić kaže da sigurno neće biti ministar za javna ulaganja i napominje da se na odgovore ko će sačinjavati vladu mora sačekati do sutra.

"Neću biti ministar za javna ulaganja sigurno, ali molim vas da sačekamo mandatarku da saopšti imena", kazao je Vesić.

Energetska bezbednost jedan od najvećih izazova

Govoreći o izazovima koji su pred Srbijom i novom vladom, Vesić kaže da je prvi da se sačuva zemlja od rata.

"Da ne budemo uvučeni u rat koji nije naš. Mi ne treba da budemo ni na jednoj strani, to nije naš rat i ne tiče nas, moramo da sačuamo mir i dok je Vučić predsednik imaćemo mir", naglasio je Vesić.

Drugi izazov je, prema rečima Vesića, obezbeđivanje Srbije, odnosno da se obezbedi energetska bezbednost, efikasnost i u tom smislu naveo da u Mađarskoj Srbija ima gasa za dva meseca, a da imamo dizela i benzina za 75 dana.

"Mi smo se pripremili da se obezbedi energetska bezbednost, da se obezbedi dovoljno hrane, kreće se i sa dodatnim otkupom žitarica i da se obezbedi finansijska stabilnost. To su izazovi koji su pred ovom vladom", naveo je Vesić.

Vesić kaže i da imamo i problem sa KiM primećujući da je to samo problem Srbije, zbog čega se na našu zemlju vrše pritisci. U tom smislu navodi, da zapadne zemlje pokušavaju da nametnu rešenje do 24 februara, da pokušavaju da nađu rešenje do predsedničkih izbora u SAD.

"Mi smo najveća kolateralna šteta tog rata jer se pozivaju i Rusija i Zapad", kaže Vesić i precizira da Rusi kažu da imaju pravo da urade sa delovima Ukrajine ono što je Zapad sa KiM, a zapadne zemlje hoće da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu oduzmu taj argument.

Govoreći o srpskom bloku, Vesić kaže da to nije zamena za političke stranke, već pokušaj da prvi put u modernoj istoriji Srbije imamo jedinstven stav relevantnih političkih činilaca oko najvažnijih pitanja kao što je Kosovo i Metohija, ekonomski razvoj...

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija