Politika

Vučić s odlazećim ambasadorom Grčke: Zahvalnost na doslednoj podršci

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/11/2022

-

13:25

Vučić s odlazećim ambasadorom Grčke: Zahvalnost na doslednoj podršci
Jorgos Diakofotakis i Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Grčke Jorgosa Diakofotakisa i zahvalio mu na posebnom doprinosu koji je, tokom ambasadorskog mandata, dao odnosima dveju zemalja, saopšteno je iz Predsedništva.

Vučić je, kako se navodi, ambasadoru Diakofotakisu izrazio zahvalnost na podršci Grčke evropskom putu Srbije, kao i na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i pomoći u zaštiti suštinskih državnih i nacionalnih interesa.

On je naglasio da Grčka uživa veliko poštovanje srpskog naroda, čije vekovne veze i prijateljstvo sa grčkim narodom odlikuju bliskost i čvrstina.

Predsednik Vučić i ambasador Diakofotakis su izrazili nadu da će razvoj srpsko-grčkih odnosa biti nastavljen na obostranu korist i kroz dobru praksu održavanja sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da u narednom periodu bude povećana ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i da ojačaju saobraćajne i veze u oblasti energetike.

Predsednik Vučić je ambasadoru Diakofotakisu poželeo mnogo uspeha na novoj odgovornoj dužnosti u diplomatskoj službi

Komentari (0)

Srbija