Politika

Tužilaštvo u Prištini podiglo optužnicu protiv Srbina zbog sumnje za ratni zločin

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2022

-

16:31

Tužilaštvo u Prištini podiglo optužnicu protiv Srbina zbog sumnje za ratni zločin
Tužilaštvo u Prištini podiglo optužnicu protiv Srbina zbog sumnje za ratni zločin - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je danas da je u Osnovnom sudu podignuta optužnica protiv muškarca srpske nacionalnosti zbog sumnje da je počinio "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".


Okrivljeni Č. J. optužen je da je, za vreme sukoba na Kosovu i Metohiji, od januara 1998. do 21. juna 1999. godine, na teritoriji opštine Istok, u dosluhu sa drugim licima učestvovao u mučenju civila, prenosi "Ekonomija onlajn".

Tužilaštvo tvrdi da je kroz istrage pruženo dovoljno relevantnih pravnih dokaza za sumnju da je okrivljeni učestvovao i doprineo izvršenju krivičnog dela.

Njemu je određen pritvor po rešenju sudije, do nove odluke suda.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je početkom juna da su pripadnici kosovske policije u Istoku uhapsili Srbina Časlava Jolića (54) dok je obavljao uobicajene administrativne poslove i da je to učinjeno pod sumnjivim okolnostima.

Kancelarija je navela i da je Jolić otac četvoro dece sa boravištem u centralnoj Srbiji, koji je godinama odlazio na Kosovo i Metohiju i pune 23 godine nije imao nikakav problem da do hapšenja uđe ili boravi na prostoru KiM.

Komentari (0)

Srbija