Politika

Minja Miletić o tužbi Zagrađanina: Neće me zaplašiti, nastaviću da postavljam pitanja važna za javnost

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/11/2022

-

22:03

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Novinarka Euronews Srbija Minja Miletić reagovala je na tužbu za klevetu koju je protiv nje podneo poslanik Vladan Zagrađanin i predsednik Izvršnog odbora SPS-a.

"Želela bih da vam saopštim nešto što se odnosi na moje vrednosti kao i na moj profesionalni rad u medijima više od 20 godina. Naime, pre dve nedelje moj gost bio je ministar spoljnih poslova u Vladi Srbije. Za one koji nisu gledali emisiju postavila sam i nekoliko pitanja koja su bila okidač da ministrov saradnik iz SPS-a, inače poslanik u Skupštini Srbije Vladan Zagrađanin podnese krivičnu tužbu protiv mene za klevetu. Želela bih da bude jasno, ova zemlja se promenila i mene neće zaplašiti izolovane prakse iz prethodne ere.

Mi, novinari smo tu da imamo svoj stav, svoje mišljenje, da pitamo u ime građana, da podsećamo na događaje, afere onih koji su učestvovali u istim, svidelo se to njima ili ne. To nas možda ne čini prijatnim ali nas čini novinarima. Govereći u svoje ime i u ime kanala čiji sam sastavni deo, nastaviću da postvaljam pitanja koja su važna gledaocima i javnosti, a tiču se onih koji su na poziciji moći i odgovornosti. Ovo dugujemo sebi profesionalno kao i našim gledaocima.

Traženje odgovora i na kraju i istine od gostiju može se učiniti nekada i neprijatnim. Verujem da je ovo mala cena za slobodu medija. Sloboda govora i izražavanja je jedan od osnovnih stubova demokratije. Želela bih da se zahvalim svojim poslodavcima i matičnoj kompaniji kao i našim gledaocima na podršci, savetima i ohrabrenju da nastavim da radim na način kao i do sada. Oni su mi dali snagu da odgovorim na napade na moj rad i mene. Hvala vam", navela je Minja MIletić.

Euronews Srbija ponosno i odlučno pruža punu podršku Minji Miletić.

Novinarstvom se bavimo nepristrasno i bez cenzure, a naše vesti su zasnovane na činjenicama. Podržavamo naše novinare u potpunosti, i oni svoj posao obavljaju nezavisno i slobodno. Ponosno i odlučno pružamo punu podršku gospođi Minji Miletić, našoj cenjenoj novinarki Euronews Srbija povodom ovog slučaja. Time što se fokusiraju na činjenice, ideje, kao i moguća rešenja, naši novinari promovišu transparentnost, empatiju i integritet. Novinarima se mora dozvoliti da obavljaju svoj posao i da izveštavaju bez straha i nepristrasno.

Komentari (1)

miha bukovac

09.07.2023 04:55

Bravo gospođo novinarko M. M. - samo E T I Č N O ETIKA Etika jeste merilo čoveka, - i zveri čak, imaju etiku - neku, a monstrumi u ljudskom obliku - neznaju za Etiku! Lideri politike su - bez Etike, sudije i doktori - takođe - advokati su kolovođe! Kako stvari stoje - visoke škole - etiku - NEvole! Dr Faust je primer pravi kako se doktor đavolu - u službu stavi! I Voland neki - istog je kroja - kao i Faust - il' Mefisto-vog soja! Mnogo nauke za velike prevare - sofisti su tako sticali slave!

Srbija