Politika

Ambasador SAD u Prištini: Postignuti sporazum o tablicama je veliki korak napred

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2022

-

23:19

Ambasador SAD u Prištini: Postignuti sporazum o tablicama je veliki korak napred
Jeffrey Hovenier - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer govoreći o dogovoru o registarskim tablicama koji je postignut sinoć u Briselu rekao je da je to veoma veliki uspeh i veoma veliki korak napred.

On je dodao da je to veoma važan korak napred u kontinuiranoj posvećenosti obe strane da rade na normalizaciji odnosa i deeskalaciji nekih pitanja koja su sprečavala da se radi na nekim od važnih strateških pitanja, prenosi Gazeta online.

"Jedna od važnih obaveza koje su obe strane jučerašnjim sporazumom preuzele je, citiram, "da se usredsrede na potpunu koncentraciju", što je hitno pitanje na predlog za normalizaciju odnosa", izjavio je Hovenijer u intervjuu za Kljan Kosova.

Hovenijer je naglasio da strane u dijalogu moraju pokazati fleksibilnost i kreativnost kako bi krenule napred sa sporazumom o normalizaciji odnosa.

"Pa, postoji niz stvari o kojima bi trebalo da se razgovara u kontekstu ovog predloga za normalizaciju odnosa dve strane", dodao je američki zvaničnik i naveo da ono što Beograd i Priština treba da urade jeste da se konstruktivno angažuju u tim pregovorima. "Posrednici EU će pomoći u definisanju dnevnog reda u saradnji sa stranama", rekao je Hovenijer.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija