Politika

Ambasador SAD u Prištini osudio paljenje automobila sa kosovskim tablicama u Zubinom Potoku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/11/2022

-

13:45

Ambasador SAD u Prištini osudio paljenje automobila sa kosovskim tablicama u Zubinom Potoku
Ambasador SAD u Prištini osudio paljenje automobila sa kosovskim tablicama u Zubinom Potoku - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer osudio je danas paljenje automobila na severu KiM sa RKS tablicama i ponovio zahtev SAD da se odloži primena odluke o preregistraciji vozila.

"SAD osuđuju paljenje ili uništavanje imovine i svaki pokušaj da se zastraše oni koji imaju ili nameravaju da dobiju automobilske tablice RKS, u skladu sa kosovskim zakonom", naveo je Hovenijer na Tviteru reagujući na to što je u Zubinom Potoku zapaljen automobil sa RKS tablicama.

On je ocenio da su takvi postupci "kukavički čin i krivično delo".

Hovenijer je ponovio zahtev SAD da se u potpunosti produži period primene odluke o preregistraciji vozila, kako bi tablice mogle da se zamene u periodu koji obuhvata ukupno 12 meseci, i ocenio da Priština može da produži rok.

Kosovska policija saopštila je ranije da je rano jutros dobila informaciju da je u Zubinom Potoku zapaljen automobil sa RKS tablicama, u vlasništvu muškaraca srpske nacionalnosti sa KiM.

Dodaje da su "na licu mesta odmah reagovale nadležne policijske jedinice policijske stanice Zubin Potok, koje su preduzele sve potrebne policijske radnje i obavestile vatrogasnu jedinicu koja je takođe stigla na lice mesta".

Ističe da će preduzeti hitnu istragu u rasvetljavanju ovog i drugih slučajeva podmetanja požara koji su se, tvrdi, desili i bili usmereni protiv privatne imovine, uglavnom vozila registrovanih sa lokalnim registarskim tablicama "RKS". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija