Politika

Osmani: Kosovske bezbednosne snage u koordinaciji sa KFOR-om na celoj teritoriji Kosova i Metohije

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2022

-

23:43

Osmani: Kosovske bezbednosne snage u koordinaciji sa KFOR-om na celoj teritoriji Kosova i Metohije
Osmani: Kosovske bezbednosne snage u koordinaciji sa KFOR-om na celoj teritoriji Kosova i Metohije - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je danas da su Kosovske bezbednosne snage (KBS) u koordinaciji sa NATO na celoj teritoriji tzv. Kosova, a da se ne razgovara o konkretnim rešenjima za određene delove kao što je sever.

Osmani je to rekla na obeležavanju Dana bezbednosnih snaga u kasarni "Adem Jašari" u Prištini, odgovarajući na pitanje o sporazumu kojim se KBS-u zabranjuje da deluje na severu KiM bez koordinacije sa Kforom.

Koha u tekstu pod naslovom "Osmani relativizuje težinu dokumenta koji zabranjuje da KBS deluje na severu" prenosi njene reči da sporazum nije ratifikovan u skupštini u Prištini, ali da ga ona ne odbacuje.

"Prema dogovoru sa NATO-om naša koordinacija sa Alijansom je za celu teritoriju Kosova i ne razgovaramo o konkretnim rešenjima za određene delove, samo za celu nedeljivu i neprikosnovenu teritoriju. Tu koordinaciju radimo kako za Istok, kao i za Prizren, i za Gnjilane i za Mitrovicu" rekla je Osmani.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija