Politika

Lutovac: Deo opozicije pokreće proceduru za interpelaciju ministra finansija; Mali: Nemaju argumente pa prave farsu

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2022

-

17:51

Lutovac: Deo opozicije pokreće proceduru za interpelaciju ministra finansija; Mali: Nemaju argumente pa prave farsu
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Šef poslaničke grupe DS Zoran Lutovac izjavio je danas da je deo opozicije pokrenuo proceduru za interpelaciju potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog. Lutovac je objasnio da je to kvalifikovano poslaničko pitanje koje podrazumeva raspravu u plenumu. Komentarišući najavu Mali je rekao da to rade jer nemaju ništa konstruktivno da kažu, pa onda vređaju i prave farsu.

“Neposredan povod jeste obraćanje Siniše Malog i ministra finansija koji se nedolično poneo u parlamentu, uvredio poslanike, unizio skupštinski dom”, rekao je Lutovac na konferenciji za novinare.

On je ocenio da se Mali na sednici parlamenta nedolično ponašao kada je , kako je naveo, upitao poslanike da li su svesni šta rade i koliko rade protiv svoje zemlje, kao da ih neko za to plaća.

“On je za poslanike izjavio da su lažovi i strani plaćenici i izdajnici. Potpuno nedolično ponašanje Siniše Malog”, ocenio je Lutovac.

Interpelacija može da dovede do smene ministra finansija, rečeno je na konferenciji za novinare, ali, napominju da to nisu optimisti.

Konferenciju su održali DS, Zeleno-levi blok, Ujedinjeni, Moramo-Zajedno i Narodna stranka. 

“Tražićemo od Vlade da se izjasni da li su ovo lični stavovi Siniše Malog ili je ovo i stav Vlade. Tražićemo ili da bude razrešen ili da podnese ostavku”, rekao je Lutovac.

Mali: Danima trpim uvrede

Povodom najave o pokretanju procedure za njegovu interpelaciju Mali je naveo da opozicija to radi jer nemaju ništa konstruktivno da kažu, pa onda vređaju i prave farsu. On je dodao da je cela Srbija imala priliku da vidi kakva je opozicija danas i kako se bahato ponaša, isto onako kako su, kaže, vodili našu zemlju pa je doveli do banrkota i stečaja.

“Ja trpim njihove uvrede već danima. To su oni isti ljudi koji su za premijerku Anu Brnabić rekli da je sramota za Srbiju, da je uvreda za Srbiju, da BIA treba da ispita njene korene, njeno poreklo”, rekao je Mali za Tanjug.

Naveo je da se danima u Skupštini Srbije govori o najvažnijem dokumentu koji predviđa povećanje plata i penzija, životnog standarda, ulaganja u infrastrukturu, ekologiju i energetiku, a to je budžet za narednu godinu, a da se od opozicije za to vreme čuju samo dobacivanja i uvrede, a ništa konkretno za dobrobit građana Srbije.

“Kad nemate argument, kad nemate ništa konstruktivno da kažete, onda krene vređanje i krenu ovakve stvari”, dodao je Mali.

Dodao je da je on sve vreme u Skupštini Srbije, "više nego svi oni zajedno, jer većina njih samo ulazi i izlazi iz sale i dobacuje".

“To je njihova slika i prilika, mene to ne interesuje. Neka oni rade šta žele, kako žele, ja ću i dalje da se borim za građane Srbije, da se borim za povećanje plata i penzija, da svaki dinar ide za kapitalne investicije, za izgradnju bolnica, vrtića, škola u ovom trenutku kad imamo najveću svetsku ekonomsku krizu od Drugog svetskog rata”, rekao je Mali.
 

 

Komentari (0)

Srbija