Politika

Vučić razgovarao sa direktorom Spoljne obaveštajne službe Rusije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/07/2021

-

13:41

Vučić razgovarao sa direktorom Spoljne obaveštajne službe Rusije
Vučić razgovarao sa direktorom Spoljne obaveštajne službe Rusije - Copyright Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas direktora Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergeja Nariškina, sa kojim je razgovarao o regionalnoj i globalnoj bezbednosnoj situaciji, kao i o srpsko-ruskim odnosima i saradnji u različitim oblastima, soapšteno je iz Predsedništva.

Dvojica sagovornika istakli su značaj saradnje BIA i SVR u borbi protiv međunarodnog terorizma, kao i njihovih aktivnosti u obaveštajnom i bezbednosnom sektoru radi uspešnog odgovora na različite izazove, navedeno je u saopštenju.
 
Sastanku je prisustvovao i direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić.

Razgovori i s ministrom poljoprivrede

Vučić se danas sastao i s ministrom poljoprivrede Ruske Federacije Dmitrijem Patruševim, sa kojim je razgovarao o dodatnim potencijalima za razvoj trgovine poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, kao i o saradnji u oblasti veterinarske i fitosanitarne kontrole, te tehnološkim inovacijama koje bi u znatnoj meri unapredile standarde poljoprivredne proizvodnje u obe zemlje.

Kako je saopšteno, Vučić je sa Patruševim razgovarao o dodatnim potencijalima za razvoj trgovine poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, saradnji u oblasti veterinarske i fitosanitarne kontrole i tehnološkim inovacijama koje bi unapredile standarde poljoprivredne proizvodnje u obe zemlje.

Prema Vučićevim rečima, Rusija je jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i obim razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda je u stalnom porastu. Sagovornici su ocenili da je saradnja na izuzetno visokom nivou, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Navodi se da je ukupna vrednost razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između Srbije i Rusije lane je bila veća od 480 miliona dolara, što predstavlja povećanje od 10 odsto u odnosu na 2019. i rekordan nivo razmene u proteklih 11 godina. Vučić je izjavio da Beograd želi da se ukupni izvoz iz Srbije u naredne tri godine poveća na najmanje 1,5 milijardi dolara.

On je, kako se navodi, posebno naglasio značaj saradnje u oblasti nauke i tehnoloških inovacija, kao i potrebu da se u toj oblasti primene najviši svetski standardi.

Komentari (0)

Srbija