Politika

Vučić se danas u Azerbejdžanu sastao s Alijevim: Ključne teme energetska i vojna pitanja

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2022

-

07:29

Vučić se danas u Azerbejdžanu sastao s Alijevim: Ključne teme energetska i vojna pitanja
Vučić se danas u Azerbejdžanu sastao s Alijevim: Ključne teme energetska i vojna pitanja - Copyright Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ/bs

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Predsedničkoj palati u Bakuu sa predsednikom Azerbejdzana Ilhamom Alijevim. Alijev i Vučić su se srdačno pozdravili i rukovali ispred Palate, a potom je usledio sastanak dvojice predsednika u četiri oka. Vučić i Alijev će razgovarati pre svega o saradnji u oblasti energetike i unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje. Posle sastanka će održati konferenciju za medije. Oni su se poslednji put susreli u Beogradu u novembru.

Prethodno se Vučić sastao se jutros u Bakuu, u okviru radne posete Azerbejdžanu, sa ministrom vojne industrije te zemlje Madatom Gulijevim.

U fokusu razgovora je vojna industrija i jačanje saradnje dve zemlje u toj oblasti. Sastanku prisustvuju i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, ambasador Srbije u Azerbejdžanu Dragan Vladisavljević i delegacija odbrambene industrije Srbije.

"Vojna industrija je mnogo bolja nego ranije, ali ne možete nikada da budete zadovoljni ako želite snažnu vojsku", rekao je Vučić tokom prvog dana posete.

Vučić je potom posetio i Hejdar Centar Alijev sa ministrom za rad i socijalnu zaštitu stanovništva Azerbejdžana Sahilom Babajevim.

"Veličanstveni centar Hajdara Alijeva me impresionira svaki put kada ga posetim. Duh velikog vođe i državnika, koji je svoju zemlju poveo na put prosperiteta i napretka, vidljiv je u svakom kutku ove renomirane institucije i podstiče nove generacije da nastave istim putem", objavio je Vučić na instagramu.

 

 

 

Predviđeno je i da posle susreta delegacije Srbije i Azerbejdžana imaju i radni ručak. Vučić je najavio da će tokom posete Azerbejdžanu imati važne razgovore i o saradnji dve zemlje u energetici i drugim oblastima.

U delegaciji sa predsednikom Vučićem su ministar finansija Siniša Mali i ministarka za energetiku i rudarstvo Dubravka Đedović.

Komentari (0)

Srbija