Politika

Umesto Teatra na Brdu amatersko pozorište, hor i KUD: Opština Čukarica neće produžiti ugovor sa Andrijom Miloševićem

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2023

-

16:50

Umesto Teatra na Brdu amatersko pozorište, hor i KUD: Opština Čukarica neće produžiti ugovor sa Andrijom Miloševićem
Umesto Teatra na Brdu amatersko pozorište, hor i KUD: Opština Čukarica neće produžiti ugovor sa Andrijom Miloševićem - Copyright Google Earth

veličina teksta

Aa Aa

Teatar na Brdu, moraće da napusti prostorije Kulturnog centra Čukarica, a tim povodom danas se saopštenjem oglasila Opština Čukarica u kojem se navodi da je donet plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora, i kulturno-umetničkog društva umesto produženja ugovora sa produkcijskom kućom "Klan production", koju predstavlja Andrija Milošević, s rokom važenja do decembra 2022. godine. 

Teatar na Brdu otvoren je 2018. godine na Banovom brdu, a samo dan pre nove 2023. godine, osnivači pozorišta, glumci Andrija Milošević i Viktor Savić, obavestili su preko društvenih mreža javnost da će morati da napusti prostorije Kulturnog centra Čukarica.

 

 

U obrazloženju KC Čukarica podseća se da je 2018. godine zaključen ugovor o organizovanju scenskog stvaralaštva i interpretacije s produkcijskom kućom "Klan production", koju predstavlja Andrija Milošević, s rokom važenja do decembra 2022. godine.

"Uzimajući u obzir da je ugovor istekao Kulturni centar Čukarica sagledao je mogućnost daljeg razvoja KC od 2023. godine i donet je plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora, i kulturno-umetničkog društva s ciljem usavršavanja i umetničkog razvoja mladih talenata" piše u saopštenju. 

Viktor Savić je danas na društvenim mrežama najavio saopštenje Teatra na Brdu nakon Božića. 

Komentari (0)

Srbija