Aktuelno iz kulture

Andrija Milošević i Viktor Savić: "Teatar na Brdu više nije na Brdu"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

30/12/2022

-

16:34

Andrija Milošević i Viktor Savić: "Teatar na Brdu više nije na Brdu"
Andrija Milošević i Viktor Savić: "Teatar na Brdu više nije na Brdu" - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Beogradsko pozorište "Teatar na Brdu" koje su zajedno osnovali glumci Andrija Milošević i Viktor Savić od danas prestaje da radi na ovoj lokaciji. Kako su objavili Milošević i Savić na svojim Instagram nalozima, večeras se u ovom pozorištu igra poslednja predstava.

"Draga publiko i svekolika javnosti, ovim putem vas informisemo da smo obavešteni da, nažalost, neće doći do produžetka saradnje sa opštinom Čukarica. Samim tim, Teatar na Brdu prestaje sa radom u sali u kojoj je do sada bio".

U zajedničkoj objavi naveli su dosadašnje uspehe Teatra. 

"Imajte u vidu da zbog pandemije korona virusa skoro godinu i po dana nismo radili u punom obimu – ali to nas nije zaustavilo u našoj želji da lepotu i osmeh vratimo svakom ko nas je posetio", naveli su osnivači.

Pozorište su otvorili 28. novembra 2018. premijerom predstave "Šećer je sitan osim kad je kocka".

Promo

 

"Od tada brojimo 394 odigrane predstave, 125.196 izdatih ulaznica, 8.997.403,00 dinara je zahvaljujući tome uplaćeno na račun Kulturnog centra Čukarice na ime zakupa sale", navodi se u saopštenju.

Kroz scenu je prošlo "preko 30 najeminentnijih glumaca, reditelja i dramaturga".

"Energiju našem Teatru su takođe davali i mnogi mladi stvaraoci koje smo angažovali i na taj način ih afirmisali u umetničkom svetu. Dali smo priliku studentima da rade kao razvodnici, scenografima i kostimografima da sarađuju sa nama. I svi smo davali svoj maksimum", napisali su glumci.

 

 

Za kraj, zahvalili su se kolegama, Čukaričanima na ljubavi i podršci i naveli da su učinili sve da ih "učine srećnima".

"Večeras igramo poslednju predstavu u prostoru KC Čukarica. O našim daljim aktivnostima ćemo vas blagovremeno obavestiti. Do sledećeg viđenja, želimo vam svako dobro", napisali su Andrija i Viktor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura