Politika

Kosovsko ministarstvo: Nismo dobili obaveštenja o povlačenjima priznanja nezavisnosti

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2023

-

17:23

Kosovsko ministarstvo: Nismo dobili obaveštenja o povlačenjima priznanja nezavisnosti
Kosovsko ministarstvo: Nismo dobili obaveštenja o povlačenjima priznanja nezavisnosti - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija saopštilo je danas da nije dobilo obaveštenja od devet zemalja o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče rekao da su priznanje povukle Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Barbuda, Santa Lusija i Maldivi, kao i da se očekuje deseto povlačenje.

"Ministarstvo spoljnih poslova saopštava da nije dobilo nikakva obaveštenja povodom jučerašnjih tvrdnji predsednika Srbije da su neke zemlje povukle svoje priznanje. Ovakva tvrdnja nije dokazana ni ličnim razgovorima sa predstavnicima na različitim nivoima ovih država, niti posle konsultacija sa važnim partnerima naše zemlje", navodi ministarstvo u saopštenju, a prenosi Koha.

Vučić je na godišnjoj konferenciji za medije istakao da čak 106 zemalja ne priznaje nezavisnost  Kosova, 84 nedovsmisleno priznaje, a tri države "nisu načisto".

"Imamo devet koje su povukle priznanja - Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Maldivi, Sveta Lucija i čekamo desetu", rekao je Vučić.

 

Komentari (0)

Srbija