Politika

Radenković: Od 31. decembra zabeležena 31.000 saobraćajnih prekršaja

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2023

-

19:27

Radenković: Od 31. decembra zabeležena 31.000 saobraćajnih prekršaja
Aleksandar Radenković - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Od početka akcije pojačane kontrole saobraćaja, koju MUP sprovodi od 31. decembra, zabeleženo je 31.000 saobraćajnih prekršaja, naveo je ispred Uprave saobraćajne policije Aleksandar Radenković i istakao da je 2.000 vozača isključeno iz saobraćaja zato što su vozili pod dejstom alkohola, od čeka je njih 350 zadržano na trežnjenju.

On je dodao da je od tada 103 vozača zadržano u službenim prostorijama MUP-a zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a da je bilo i dosta slučajeva bahatog ponašanja u saobraćaju i nailničke vožnje.

"Bez obzira na upozorenja i pojačanu kotrolu za vreme praznika, bilo je dosta vozača sa preko dva promila alkohola u organizmu i veliki broj prekoračenja brzine koji su u domenu nasilničke vožnje - 11 vozača vozilo je brzinom većom od 200 kilometara na čas, a bilo je i onih koji su vozili i preko, neverovatnih 250 kilometara na čas", kazao je Radenković za Tanjug.

Naveo je da je tokom jučerašnjeg dana u Ćupriji zaustavljen vozač koji je vozio sa 3,87 promila alkohola u organizmu, a da je nešto kasnije u Beogradu vozač sa probnom dozvolom vozio brzinom većom od 180 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje 80 kilometara na sat.

Radenković je rekao da će akcija pojačane kontrole saobraćaja trajati i danas, i predstojećeg vikenda, ali da bez obzira na to vozači širom zemlje moraju uvek da se ponašaju odgovorno, kako bi bezbednost na putevima u Srbiji bila na najvišem nivou.

Uputio je apel svima onima koji večeras slave Novu godinu da ne sedaju za volan ukoliko su pili alkohol.

Radenković je najavio da se u narednom periodu očekuju veće gužve na naplatnim rampama i prilazima zimskim centrima, te zamolio sve učesnike u saobraćaju za strpljenje, bez nepropisnog preticanja i nedozvoljenog prekoračenja brzine, jer su, zaključuje, ljudski životi na prvom mestu.

Komentari (0)

Srbija