Politika

Ministarstvo informisanja i telekomunikacije: Svi podaci javne uprave i poverljiva dokumenta Vlade zaštićeni

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2023

-

09:08

Ministarstvo informisanja i telekomunikacije: Svi podaci javne uprave i poverljiva dokumenta Vlade zaštićeni
Google Maps - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Povodom učestalih pretnji na društvenim mreža po pitanju informacione bezbednosti i objava da su kompromitovani poverljivi dokumenti Vlade Srbije i hakovani različiti državni sajtovi, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija obaveštava građane da su svi podaci javne uprave zaštićeni, te da nijedan poverljiv dokument vlade nije otkriven.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, svi podaci od značaja za Srbiju čuvaju se u državnim data centrima u Beogradu i Kragujevcu po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima. 

Takođe, stručne službe Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informacione agencije, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Vojske Srbije koordinisano rade i prate sve aktivnosti. 

"Uznemirujuće objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama imaju za cilj da zaplaše građane i predstavljaju element specijalnog rata koji se vodi protiv naše zemlje", smatraju u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

Ministarstvo poziva sve zaposlene u javnoj upravi da nastave da se pridržavaju mera informacione bezbednosti i svih bezbednosnih preporuka rukovanja sa neproverenim i sumnjivim imejl porukama i internet sajtovima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija