Politika

Brnabić: Danas imamo snage i hrabrosti da pričamo o zločinima nad Srbima

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2023

-

08:51

Brnabić: Danas imamo snage i hrabrosti da pričamo o zločinima nad Srbima
Brnabić: Danas imamo snage i hrabrosti da pričamo o zločinima nad Srbima - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je, povodom premijere filma "Oluja", da Srbija danas ima snage i hrabrosti da priča o zločinima počinjenim nad srpskim narodom.

Brnabić je na svom Tviter nalogu čestitala svima koji su učestvovali u stvaranju filma "Oluja" i poručila da je to "veliko i važno ostvarenje na ponos svih nas, ali takođe izuzetno važno zbog univerzalne pravde i istine, zbog hrabrih Krajišnika kojima toliko dugujemo".

"Danas Srbija ima snage i hrabrosti da priča o zločinima počinjenim nad našim narodom. Zato Dara i Oluja, zato državna ceremonija (od 2015.) obeležavanja Oluje, najvećeg etničkog čišćenja na tlu Evrope od II svetskog rata, zato procesuranje odgovornih za ratni zločin na Petrovačkoj cesti", navela je premijerka.

Film "Oluja" reditelja i scenariste Miloša Radunovića premijerno je prikazan sinoć u MTS dvorani u Beogradu.

Posle projekcije publici su se uz Radunovića poklonili brojni članovi filmske ekipe u kojoj su bili glumci Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Mikić i Marko Baćević. Reč je o potresnoj filmskoj priči o progonu 250.000 krajiških Srba sa svojih vekovnih ognjišta 1995. godine. Premijeri je prisustvala je i premijerka Brnabić sa članovima vlade. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija