Politika

Dačić: Srbija treba da bude jedinstvena, napadi na Vučića nanose štetu državi

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2023

-

09:02

Dačić: Srbija treba da bude jedinstvena, napadi na Vučića nanose štetu državi
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, izjavio je da svi napadi na predsednika Aleksandra Vučića, u danima kada Srbija treba da bude jedinstvena, samo nanose štetu državi i samo su, kaže, u korist neprijatelja.

Dačić je istakao da je ovo vreme kada sve stranke i političari treba da pokažu odgovornost i puno jedinstvo.

"Vučić je, kao i uvek, pokazao svu veličinu i snagu, iskazujući čvrstu nameru da Srbija ostane privržena dijalogu, kako ne bi bila unapred osuđena i napadnuta da odbija da učestvuje u traženju političkog rešenja za kosovsku krizu, istovremeno izražavajuci čvrsto opredeljenje da zaštiti naše nacionalne i državne interese", rekao je Dačić za Tanjug.

Navodeći da napadi na Vučića nanose štetu državi, Dačić je ocenio da je naročito licemerno kada napadi dolaze od onih političkih stranaka iz opozicije koje su imale izrazito negativnu ulogu kada su bile na vlasti što je, kaže, i dovelo do jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

"Srbija je jaka samo onoliko koliko je jedinstvena. Zato ćemo Socijalistička partije Srbije i ja lično biti čvrst stub narodnog i državnog jedinstva", poručio je Dačić.

On je još jednom izrazio punu podršku predsedniku u danima kada se, kako je kazao, odlučuje o vitalnim interesima države i naroda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija