Politika

Dačić: Veoma cenimo principijelnu poziciju Palestine o nepriznavanju Kosova

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2023

-

15:07

Dačić: Veoma cenimo principijelnu poziciju Palestine o nepriznavanju Kosova
Ambasador Palestine u Beogradu Mohamed Nabhan i Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Države Palestine i doajena diplomatskog kora u Beogradu Mohameda Nabhana.

Zajednički je ocenjeno da su odnosi između Republike Srbije i Države Palestine tradicionalno vrlo dobri i da postoji obostrani interes za dalji razvoj saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Posebno je istaknut značaj nastavka političkog dijaloga i razmene poseta na visokom i najvišem nivou.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Dačić je istakao da Srbija veoma ceni principijelnu poziciju Države Palestine kada je reč o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova.

Šef srpske diplomatije se posebno zahvalio ambasadoru Mohamedu Nabhanu na velikom doprinosu koji je, tokom njegovog dugogodišnjeg mandata u Srbiji, dao razvoju tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Palestine, koje karakteriše međusobno razumevanje i podrška. 

Dačić: Podržavam Vučićev stav da Srbija ima 'crvene linije' vezano za KiM

Dačić je danas takođe izjavio da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pruža punu podršku u danima kada se odlučuje o vitalnim državnim interesima.

"Podržavam stav predsednika da Srbija ima svoje crvene linije vezano za Kosovo i Metohiju, da nema priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova niti prijema u UN, da se mora sprovesti briselski sporazum i formirati Zajednica srpskih opština, kao i da se mora garantovati bezbednost srpskom narodu, uz čvrsto opredeljenje Srbije za dijalog kao jedini način rešavanja problema", rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je rekao da je siguran da će Vučić na najbolji način odlučnom i mudrom politikom zaštititi Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, vodeći računa o teritorijalnom integritetu, miru i budućnosti Srbije.

 

 

 

Komentari (0)

Srbija