Politika

Vučić razgovarao s Bilčikom i Nemecom o napretku Srbije u evrointegracijama: "Iskrena razmena mišljenja"

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2023

-

17:56

Vučić razgovarao s Bilčikom i Nemecom o napretku Srbije u evrointegracijama: "Iskrena razmena mišljenja"
Vučić razgovarao s Bilčikom i Nemecom o napretku Srbije u evrointegracijama: "Iskrena razmena mišljenja" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu o napretku Srbije u evrointegracijama s izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbije Matjažom Nemecom.

"Iskrena razmena mišljenja sa Vladimirom Bilčikom i Matjažom Nemecom o daljem napretku Srbije u procesu evrointegracija", napisao je Vučić na Instagram profilu "buducnosstrbijeav".

"Evropski parlamentarci su razgovarali o nivou usklađenosti Srbije sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, posebno zbog  neusklađivanja sa restriktivnim merama EU prema Ruskoj Federaciji", navodi se u saopštenju iz Predsdništva Srbije.

Takođe, dodaje se da su izrazili zabrinutost zbog opadajuće javne podrške članstvu Srbije u EU i investicija Rusije i Kine u Srbiji, ali i izneli kritiku zbog stagnacije u oblasti slobode izražavanja. 

Vučić je pažljivo saslušao Bilčika i Nemeca i odgovorio na njihove tvrdnje, navode iz Predsedništva. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija