Politika

Jovanović: Prihvatiti plan jer će svaki sledeći biti gori, u teškoj smo poziciji, a izlaz postoji

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2023

-

15:42

Jovanović: Prihvatiti plan jer će svaki sledeći biti gori, u teškoj smo poziciji, a izlaz postoji
Jovanović: Prihvatiti plan jer će svaki sledeći biti gori, u teškoj smo poziciji, a izlaz postoji - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Liberalno demokratske stranke (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da Srbija mora da prihvati francusko-nemački plan o KiM, jer svako odlaganje dovodi zemlju u još nepovoljniji položaj.

Jovanović je rekao da to nije tema samo za predsednika Aleksandra Vučića, već pitanje koje se prenosi sa generacije na generaciju i zbog kojeg se uvek strada.

"Naša deca su deca koja su rođena u miru i u miru treba da žive. To je naša obaveza. Mir moramo da čuvamo, odluke moramo da donesemo sada, jer nas svako odlaganje dovodi u nepovoljniji položaj. Ne radi se o izdaji. U teškoj smo poziciji, dajte da nađemo neki izlaz iz toga. A izlaz postoji", rekao je lider LDP za Tanjug.

Uveren je da javnost nije svesna o čemu se radi, a pogotovo da to nisu oni koji sede u Skupštini.

"Nikoga ne optužujem za lošu nameru, ali daleko od toga da se slažem sa onima koji su predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je sada na vlasti, unapred podmetnuli kukavičje jaje izdajice. Bojim se da ne prolazimo test realnosti u ovom teškom trenutku", kaže Jovanović.

Dodaje da ga Beograd i Srbija podsećaju na 1. septembar 1939. kada je Fanđo vozio Formulu 1 Dorćolskim bulevarom pod Kalemegdanom, a niko nije bio svestan da je počeo Drugi svetski rat.

"100.000 ljudi koji su to pratili nisu bili svesni posledica, niti karaktera toga vremena. Meni se čini da opet ne prolazimo test realnosti, da opet olako donosimo zaključke", smatra Jovanović.

Kaže da nam je, bez obzira na to ko je na vlasti, skučen prostor i da ne zna šta bi trebalo da se desi da pa da se o nečemu ozbiljno razgovara.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Naglašava da je Srbija pred istorijskom raskrsnicom, i podseća da su generacije svojim životima plaćale zbog nemoći našeg društva da pronađe rešenje koje bi donelo perspektivu Srbiji i našem narodu na Kosovu.

"Svaki predlog, ako govorimo o Kosovu, je bio lošiji od onoga koji smo pre toga odbili i mnogo bolji od onoga što smo dobijali kasnije. Tadić je rekao da je ono što je dobio Vučić mnogo gore od onoga što je on odbio 2011. Ja sam ga pitao da li kao predsednik oseća odgovornost zbog onoga što je odbio, a država je 12 godina kasnije dobila nešto mnogo gore", ističe Jovanović.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

29.01.2023 17:03

И које је решење за Косово Јовановићу - просветли нас?! Знамо ми твоја "решења" из прошлости.

Srbija