Politika

Incident u opštini Pećinci, privedena dvojica funkcionera DS

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/01/2023

-

17:27

Incident u opštini Pećinci, privedena dvojica funkcionera DS
Incident u opštini Pećinci, privedena dvojica funkcionera DS - Copyright Twitter/@demokrate

veličina teksta

Aa Aa

Nakon današnjeg incidenta u Opštini Pećinci policija je privela dvojicu funkcionera i aktivista DS. U pitanju su, kako je navela poslanica ove stranke Dragana Rakić Nikola Mažić, predsednik OO DS u Pećincima i Darko Simić, sekretar poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije. Prema zapisima s društvenih mreža došlo je do koškanja predstavnika DS i obezbeđenja koje ih nije pustilo u zgradu Opštine, nakon čega je intervenisala policija.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić saopštio je da su funkcioneri i aktivisti Demokratske stranke danas nasilno upali u zgradu opštine i da je više njih napustilo zgradu posle dolaska policije. S druge strane, u DS tvrde da su aktivisti i poslanici Rakić i Srđan Milivojević došli kako bi prisustvovali  za danas zakazanoj javnoj raspravi povodom plana Generalne regulacije naseljenog mesta Šimanovci te da je tada došlo do koškanja između člana obezbeđenja i Srđana Milivojevića.

Đokić u saopstenju navodi da je reč o nastavku prakse upada predstavnika DS u opštinske institucije. 

"Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Pećinci Nikola Mažić i zamenik predsednika Izvršnog odbora DS Darko Simić su danas, uz pomoć poslanika Demokratske stranke Dragane Rakić i Srđana Milivojevića, na silu ušli na sednicu Komisije za planove Opštine Pećinci, koja je održavana u zgradi Opštine", naveo je Đokić u saopštenju koje je objavljeno na internet stranici opštine Pećinci.

On je dodao da su oni odbili da napuste sednicu na poziv predsednika Komisije. 

"Poslanica Dragana Rakić je počela da drži politički govor, čime je u potpunosti onemogućila rad Komisije, pa je predsednik Komisije bio primoran da prekine sednicu, a lokalna samouprava je o incidentu obavestila policiju. Nakon dolaska policije Mažić, Simić i Rakić su napustili zgradu Opštine, a Milivojević je ostao na sednici Komisije koja je nastavila sa radom", naveo je Đokić.

Kako se navodi na sajtu DS, poslanica u Skupštini Srbije Dragana Rakić izjavila je da je policija privela dvojicu funkcionera Demokratske stranke nakon dešavanja u SO Pećinci. 

Ona je dodala da su ona i narodni poslanik Srđan Milivojević u policijskoj stanici u ovom gradu, kako bi dali podršku uhapšenima i najavljuju svoj ostanak dok se uhapšeni ne oslobode.

Pozivajući se na svoja saznanja, Tanjug je javio da je okružni javni tužilac iz Rume zatražio da se od Mažića i Simića uzmu izjave u vezi sa tim incidentom i da mu se dostavi izveštaj. 

Kako Tanjug saznaje, u toku je uzimanje izjava od svih učesnika, između ostalih i Dragane Rakić, narodne poslanice u svojstvu svedoka događaja. 

 

Komentari (0)

Srbija