Politika

Dačić: Razgovori sa visokim američkim zvaničnicima o situaciji na Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2023

-

15:36

Dačić: Razgovori sa visokim američkim zvaničnicima o situaciji na Kosovu
Dačić: Razgovori sa visokim američkim zvaničnicima o situaciji na Kosovu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je u Vašingtonu, gde će prisustvovati "Molitvenom doručku", da je taj događaj dobra prilika da se organizuje niz drugih bilateralnih susreta.

Dačić smatra da bi bilo dobro da srpska delegacija razgovara sa ljudima iz Kongresa i Stejt departmenta, čiji su predstavnici nedavno i bili u Beogradu, o onome što se, kako je rekao, dešava na Kosovu i Metohiji.

"Dogovorili smo se da se prvo sretnemo (viši politički savetnik državnog sekretara SAD) Derek Šole i ja, a onda i sa (specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan) Gabrijelom Eskobarom, kao i sa predstavicima srpskog Kokusa čiji se pojedini predstavnici nalaze u Kongresu", rekao je Dačić i dodao da neke od njih poznaje i od ranije.

"Mislim da je važno sa njima razgovarati i upoznati ih sa situacijom u regionu, jer se njihove političke ocene baziraju na nekim predrasudama koje se zasnivaju na lažnim činjenicama koje su bile u javnosti još pre desetak, dvadeset ili trideset godina", dodao je šef srpske diplomatije.

Dačić je rekao i da će imati sastanke i sa jevrejskim organizacijama koje su bitne na međunarodnoj sceni, kao i sa stranačkim institutima vezanih i za Demokratsku i za Republikansku stranku u SAD, a najavio je i prijem u ambasadi Srbije u SAD.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija