Politika

Dačić: Istina je to što je rekao Milanović da je Kosovo oteto od Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2023

-

16:41

Dačić: Istina je to što je rekao Milanović da je Kosovo oteto od Srbije
Dačić: Istina je to što je rekao Milanović da je Kosovo oteto od Srbije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Istina je to što je rekao predsednik Hrvatske Zoran Milanović da je Kosovo i Metohija oteto od Srbije na silu i nezakonito, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Na slučaju Srbije najgrublje je pogaženo međunarodno pravo u koje se svi zaklinju. Na Kosovu i Metohiji srušen je međunarodni poredak u kome je suverenost država nedodirljiva, a granice nepromenljive", rekao je Dačić za Tanjug.

Dodao je da ne ulazi u to da li Milanović ima unutrašnje političke razloge da ovako govori o Srbiji i o Kosovu i Metohiji, ali da je to stav šefa države članice Evropske unije i NATO, koji on pozdravlja.

"Pozdravljam ga kao principijelni stav u pravcu poštovanja međunarodnog prava, koje garantuje nepovredivost suvereniteta i teritorijalnog integriteta svake države", rekao je Dačić.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je ranije danas u Petrinji da je Kosovo oteto od Srbije.

"To smo uradili mi i međunarodna zajednica", naveo je on u razgovoru sa novinarima govoreći o ratu u Ukrajini i sličnostima između Krima i Kosova i Metohije.

Predsedik Srbije Aleksadnar Vučić je upitan da prokomentariše ovu izjavu rekao da nije pažljivo video i da bi voleo bih sasluša celu izjavu Milanovića.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija