Politika

Đurić: Ova godina mogla bi da bude prekretnica u odnosima Srbije i SAD

Komentari

Autor: Fonet

03/02/2023

-

09:25

Đurić: Ova godina mogla bi da bude prekretnica u odnosima Srbije i SAD
Marko Đurić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić rekao je kako veruje da bi 2023. godina mogla da bude pozitivna prekretnica u odnosima Srbije i Sjedinjenjih Američkih Država u daljem unapređenju bilateralne saradnje, otvaranju novih tema kao što su pregovori o sporazumu o dvostrukom oporezivanju, ali i viznoj liberalizaciji.

Đurić je istakao da je poseta ministra spoljnih poslova Ivice Dačića SAD dobar signal i da "na neki način otvara sezonu u daljoj saradnji".

"Mi naravno razgovaramo i o važnim teškim političkim temama kao što je Kosovo i Metohija kada imamo različite stavove o statusu, ali ono što je dobro i što je bilo vidljivo u razgovoru koje smo imali ministar Dačić i ja sa Šoleom i Eskobarom vidimo jedno poštovanje za racionalni odnos koji ima predsednik Vučić i rukovodstvo Srbjie ka očuvanju stabilnosti i mira", rekao je Đurić za RTS.

U tome, kako je naglasio, Srbija ima partnera u SAD. Đurić i Dačić prisustvovali su Molitvenom doručku u Vašingtonu. Tokom posete SAD, Dačić se sastao sa zvaničnicima Stejt departmenta Derekom Šoleom i Garbijelom Eskobarom, kongresmenkom Klaudijom Teni, senatorom Ronom Džonsonom, predstavnicima jevrejskih organizacija koje su veoma bitne na međunorodnoj sceni, kao i sa stranačkim institutima - demokratskim i republikanskim NDI i IRI.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija