Politika

Vučić sa predsednikom Parlamenta Mađarske: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/07/2021

-

11:09

Vučić sa predsednikom Parlamenta Mađarske: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji
Vučić sa predsednikom Parlamenta Mađarske: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikm Parlamenta Mađarske Laslom Keverom, sa kojim se saglasio da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji, zasnovani na međusobnom razumevanju i poverenju.

Vučić je izrazio očekivanje da će taj visok nivo odnosa biti potvrđen uspostavljanjem strateškog partnerstva i zahvalio se na snažnoj podršci Mađarske evropskim integracijama Srbije, saopštila je Služba za sarađu sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Srbije podržao je parlamentarnu saradnju dveju zemalja i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Okvirnog sporazuma o partnerstvu mađarskog Parlamenta i Narodne skupštine Srbije.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

U razgovoru je istaknut značaj infrastrukturnog povezivanja i projekata, poput modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i rekonstrukcije pruge Subotica-Segedin, kao i povezivanje gasne infrastrukture.

Predsednik Parlamenta Mađarske Kever je zahvalio na svemu što se u Srbiji radi u cilju unapređenja položaja mađarske nacionalne manjine, te su dvojica sagovornika konstatovali da je ona, uz srpsku zajednicu u Mađarskoj, svojevrstan most između dve zemlje.

Mađarski zvaničnik je istakao ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, što je od značaja i za njegovu zemlju.

Komentari (0)

Srbija