Politika

"Čuvajte telefone, braćo socijalisti": Burna polemika u parlamentu nakon skandala sa "filmom za odrasle"

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2023

-

15:33

"Čuvajte telefone, braćo socijalisti": Burna polemika u parlamentu nakon skandala sa "filmom za odrasle"
"Čuvajte telefone, braćo socijalisti": Burna polemika u parlamentu nakon skandala sa "filmom za odrasle" - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Tokom današnje rasprave u Skupštini Srbije o amandmanima na set pravosudnih zakona, poslanici su polemisali i o odnosu između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Zamenik šefa poslaničke grupe Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović obratio se poslanicima SNS: "Gospodo iz SNS u ovom teškom sudbonosnom trenutku, kad sa vama i sa nama nisu članovi SPS, želim da vam dam punu podršku i vašem predsedniku da se malo oporavi od sinoć", ironično je rekao Jovanović.

Zamenica šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Marina Raguš poručila mu je da ne brine za sudbinu Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

"Kad je reč o SNS i Aleksandru Vučiću, on nam je oporavio Srbiju, fiskalno konsolidovao, premrežio putevima, uradio nove kliničke centre, oporavio mnoge fondove, danas se penzije isplaćuju iz realnih izvora, redovna povećanja stižu. Kao što vidite, ne osećate zimu, dovoljno ima svih resursa i vi ne brinite o tome", rekla je Raguš.

Na sličan način obratila se i šefica poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović, za koju su mediji preneli da je smenjena sa mesta potpredsednice Narodne skupštine, što je ona u svom obraćanju demantovala.

"Počeću potpuno identično kao i koleginica Marina – ne brinite za SPS, poštovane kolege, još manje nas branite, jer znam da je to sad vrlo simpatično. Ja znam da pokušavate da nametnete atmosferu u kojoj smo mi sad tačno tu negde na klackalici, pa smo spremni da sarađujemo sa svima vama u nekom pokušaju ili nepokušaju vrlo precizno i zaista više neću reagovati na ove gluposti u kojima sve zvuči kao da nas neko brani", odgovorila je Paunović.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Ona je istakla da proteklih 11 godina sve što uradila SPS bila, kako kaže, državotvorna politika predsednika Ivice Dačića zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Da li ima istupa pojedinaca, o tome ćemo razgovarati. Da li ima osnova da se danas nadate da će socijalisti biti ti koji će vam biti pomoć ili za koje ćete se zakačiti, uvažena gospodo iz srpske opozicije, nemojte na to računati, bez razlike da li su izbori sutra, za tri meseca, za osam meseci ili za dve godine", rekla je Paunović.

U raspravu se uključio poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

"I onda šta kaže srpska opozicija? Pa, srpska opozicija kaže – nemojte vašu pravovernost dokazivati na nama, obratite se njima sa kojima imate problem i čuvajte telefone, braćo socijalisti. Čuvajte se", rekao je Stefanović.

Paunović je odogvorila da joj je replika bila simpatična, ali i dodala da ne bi tumačila da li je bila replika ili preporuka nekom drugom.

Poslanik Stević podneo ostavku

Ranije danas narodni poslanik Socijalističke partije Srbije Zvonimir Stević je podneo ostavku, nakon što je lider SPS-a Ivica Dačić rekao da očekuje takav njegov potez jer su mediji preneli da je gledao video za odrasle tokom sednice parlamenta o Kosovu. 

Prošle nedelje održana je posebna sednica o Kosovu i Metohiji kojoj je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić, a mediji su preneli da je na sastanku SNS-a, na kojoj je sumirana sednica, Vučić rekao da je razočaran ponašanjem socijalista.

Premijerka Ana Brnabić i ministri iz redova SNS-a sastali su se u Predsedništvu Srbije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Posle sastanka nije bilo izjava za novinare. A sinoć je predsednik Izvršnog odbora te stranke Darko Glišić kritikovao koalicione partnere iz SPS-a zbog, kako je rekao, "flertovanja sa opozicijom". Istovremeno, određeni mediji objaivli su sazananja iz vrha SNS-a prema kojima se razmatra opcija održavanja vanrednih izbora u Srbiji na jesen.

Komentari (0)

Srbija