Politika

Vučić se sastao sa ambasadorima Kvinte: "Beograd potpuno posvećen dijalogu sa Prištinom"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/02/2023

-

09:52

Vučić se sastao sa ambasadorima Kvinte: "Beograd potpuno posvećen dijalogu sa Prištinom"
Vučić se sastao sa ambasadorima Kvinte: "Beograd potpuno posvećen dijalogu sa Prištinom" - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadore zemalja Kvinte pri OEBS-u u Beču i najviše diplomatske predstavnike tih zemalja u Beogradu i sa njima razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim pitanjima.

Predsednik Vučić je još jednom ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom, jer u suprotnom učešće u dijalogu gubi smisao.

Kako je ranije najavila predsednikova služba za saradnju s medijima, sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Vučić i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i evrointegracijama Srbije. Predsednik je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS kao jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, kao i njenom misijom u Srbiji.

Ambasadori Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država pri OEBS-u posetili su već Kosovo u okviru regionalne turneje po Zapadnom Balkanu.

Komentari (0)

Srbija