Politika

Osmani: Vreme je da Evropa otvori vrata Kosovu

Komentari

Autor: Euronews

09/05/2021

-

17:22

Osmani: Vreme je da Evropa otvori vrata Kosovu
Osmani: Vreme je da Evropa otvori vrata Kosovu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

V.d. predsednica Kosova Vjosa Osmani, poručila je povodom Dana Evrope na svojoj Fejsbuk stranici kako je "vreme da Evropa otvori svoja vrata Kosovu".

"Danas Evropa slavi mir i jedinstvo širom starog kontinenta. Kosovo je, kao i mnoge evropske zemlje pre nas, platilo visoku cenu za postizanje mira. Mi smo mirna i jasno proevropski orijentisana zemlja. Radimo na članstvu u Evropskoj uniji, pre svega dostojanstveno i u interesu građana. Tradicionalno na ovaj dan, institucije EU otvaraju svoja vrata za javnost. Došlo je vreme da oni otvore svoja vrata prema Kosovu", napisala je.

Osmani je dodala i da bi Kosovo trebalo da izvrši neophodne pripreme za podnošenje zahteva za status kandidata u pogodnom trenutku.

"Mi smo još u srednjem veku branili evropske civilizacijske vrednosti, definišući jednom zauvek naše strateško opredeljenje. Ne igramo na dve karte, nismo između istoka i zapada. Integracija u evroatlantske strukture je naše trajno opredeljenje. Hajde da radimo sa drugim evropskim zemljama, kao jedan od najstarijih naroda na kontinentu - EU je naš dom", zaključuje Osmani.

Komentari (0)

Srbija