Politika

Razgovor Vučića i Mišela: Zahvalnost Srbije zbog poziva Prištini da formira ZSO

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/02/2023

-

15:38

Razgovor Vučića i Mišela: Zahvalnost Srbije zbog poziva Prištini da formira ZSO
Tanjug/AP/Geert Vanden Wijngaert - Copyright Tanjug/AP/Geert Vanden Wijngaert

veličina teksta

Aa Aa

Pedsednik Republike Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, sa kojim je razmenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, evropskoj perspektivi Srbije, reformama na putu ka članstvu u EU i dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je izrazio zahvalnost na tome što je Evropski savet prvi put usvojio zaključke u kojima poziva na bezuslovnu implementaciju obaveza preuzetih u dijalogu, a posebno obaveze Prištine da formira Zajednicu srpskih opština.

Predsednik Srbije je ponovio odlučnu posvećenost naše zemlje očuvanju mira i stabilnosti, kao i jačanju i širenju saradnje sa zemljama regiona.

Mišel je, kako se navodi u saoštenju, istakao značaj nastavka dijaloga između Beograda i Prištine, naglasivši da je proaktivan pristup rešavanju svih otvorenih pitanja od suštinskog značaja za evropske integracije.

Vučić je ponovio da Srbija ozbiljno pristupa ne samo dijalogu, već i daljem radu na reformskim procesima, izrazivši zahvalnost predsedniku ES na ličnom angažovanju i podršci koju pruža našoj zemlji na putu evrointegracija.

Predsednik Evropskog saveta uputio je čestitke povodom Dana državnosti. 

Komentari (0)

Srbija