Politika

Hojzgen: Realizacija Zajednice srpskih opština na KiM posebno važna

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2023

-

13:28

Hojzgen: Realizacija Zajednice srpskih opština na KiM posebno važna
Kristof Hojzgen - Copyright EPA-EFE/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Minhenske Konferencije o bezbednosti Kristof Hojzgen izjavio je danas da je posebno važna realizacija Zajednice srpskih opština na KiM.

"Hitnije je nego ikada da pronađemo rešenje", rekao je on, i dodao kako se nada da će na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu, gde će biti prisutni i predstavnici i Beograda i Prištine, kao i predstavnici zemalja koje će pomoći da se ovo pitanje reši, napredovati. 

"Verujem da je sada važno pažljivo implementirati briselske sporazume koji su ranije postignuti", naveo je Hojzgen u intervjuu za Dojče vele. 

On je rekao da se nada brzom pronalaženju rešenja u dijalogu između Beograda i Prištine. Uoči Konferencije, koja počinje u petak, 17. februara, on je rekao da je postizanje kompromisa između Beograda i Prištine hitno i neophodno. 

Hojzgen je precizirao da sada treba da se sprovedu Briselski sporazumi, a posebno sporazum o Zajednici srpskih opština. 

Ovogodišnja Konferencija o bezbednosti u Minhenu biće prva koja će se održati pod predsedavanjem bivšeg nemačkog ambasadora u UN i bivšeg savetnika za spoljnu politiku Angele Merkel, Kristofa Hojzgena, koji je "dobio štafetu" od još jednog poznavaoca balkanskog regiona, Volfganga Išingera.

Komentari (0)

Srbija