Politika

Crnogorska policija: Koncert ukrajinske grupe u Budvi nije bio prijavljen, u Kotoru je otkazan

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2023

-

11:29

Crnogorska policija: Koncert ukrajinske grupe u Budvi nije bio prijavljen, u Kotoru je otkazan
Crnogorska policija: Koncert ukrajinske grupe u Budvi nije bio prijavljen, u Kotoru je otkazan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska Uprava policije saopštila je danas da koncert ukrajinskog benda Ljapis, koji je trebalo da bude održan 14. februara u jednom budvanskom ugostiteljskom objektu, nije bio prijavljen.

Policijsko saopštenje usledilo je nakon što je Ambasada Ukrajine reagujući na neodržavanje ovog koncerta izrazila zabrinutost i zatražila reakciju vlasti.

U saopštenju policije navodi se da su po saznanju za održavanje najavljenog koncerta, u cilju bezbednosti dan pre razgovarali sa vlasnikom ugostiteljskog objekta, koji ih je tom prilikom rekao da je planirani koncert već otkazan, te da su bendu ponudili alternativne lokacije, a da će u slučaju održavanja koncerta policija biti informisana, navodi se u policijskom saopštenju.

Preventivno 14. februara u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekata, bili su pripadnici policije u uniformi i civilu, a njihov zadatak je bio da prate dešavanja u gradu sa akcentom na prostor ispred i u blizini samog kluba, dodaje policija.

"Oko 19 časova došlo je do okupljanja oko 15 lica, koja su se tu kratko zadržala i mirno razišla bez narušavanja javnog reda i mira", saopšteno je iz Uprave policije.

"Osim toga, koncert pomenute grupe bio je zakazan u jednom ugostiteljskom objektu za 15. februara u 20 časova u Kotoru. Naknadno, policija je od vlasnika kluba informisana da je i ovaj koncert otkazan iz tehničkih razloga", navodi se u saopštenju, prenele su podgoričke Vijesti.

Ističe se da pripadnici Uprave policije, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, kontinuirano preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se obezbedila lična i imovinska sigurnost svih građana koji žive i borave u Crnoj Gori".

Komentari (0)

Srbija