Politika

Optuženi negirao pretnje novinaru koji je pratio suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2023

-

16:03

Optuženi negirao pretnje novinaru koji je pratio suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka
Optuženi negirao pretnje novinaru koji je pratio suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je M.M. na saslušanju negirao da je  u Palati pravde pretio novinaru Ž.M. koji je pratio suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo da se osumnjičenom odredi do 30 dana pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Prvi osnovni sud u Beogradu je osumnjičenom odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim. M.M. se sumnjiči za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Naime, sumnja se da je 20.februara u zgradi Palati pravde po završetku suđenju optuženima za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, prijatelj optuženog Simonovića uputio niz pretnji novinaru Ž.M. koji je pratio suđenje.

Tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati svedoka oštećenog Ž.M. kao i ostale svedoke događaja, te preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija